Hoverboard Joy ride

Opdragelse – hvad er det?

Uha, dette er et følsomt emne. Her er mine tanker, og det de er absolut ikke det rigtige. Men det er det rigtige for mig/os.

Min familie - min verden

Min familie – min verden

Jeg har altid været ret streng og lidt gammeldags i den måde jeg opdrager børn, blandet i mit arbejde som pædagog. Jeg mener for eksempel at hvis jeg siger nej, så er det altid et nej. Jeg synes det er så synd for børn, at sige nej og børnene bliver rigtig kede af det, for så at give mig bagefter. Det synes jeg er unødvendigt. Jeg har den holdning at hvis jeg vil give mig, eller slippe for “ballade” så siger jeg ja med det samme.

Jeg har da oplevet en veninde, der sagde, at hun synes jeg var ret streng overfor min datter. Og det er helt ok. Vi er alle forskellige, og opdrager forskelligt og vores børn er forskellige.

Jeg tager bevidste valg, for at gøre vores hverdag nemmere, da jeg er solomor, og der er ingen til at hjælpe med det praktiske. Det betyder for mine børn, at de for eksempel ikke bare kan gøre hvad de vil hele tiden, og selv bestemme alt. Jeg bestemmer at de skal have hagesmække på, da jeg ikke har lyst til at skifte deres tøj hele tiden. Ja, de sviner, og det for de lov til. Men bare iført hagesmæk. 😉 Jeg bestemmer også at de skal have overtøj på når det er koldt, også selv om de bliver sure og skriger. 😉

Jeg har den holdning at nej, er den bedste opdragelse, børn kan få. På den måde lære de om grænser, hvor andres er, og hvordan de skal takle at opleve nederlag eller afslag. Mine børn får også ja, men jeg kommer nok til at sige nej, lidt for meget, da jeg kan se konsekvensen inden mine børn, og på den måde prøver jeg på at afværge uheld eller andre episoder, som ikke bliver sjove. Det kunne jeg nok godt blive bedre til, at lade dem mærke på egen krop, hvad der sker når de tager et valg.

De får da lov til at vælge noget, nok bare ikke lige så meget som mange andre. 😉 Men mine børn er glade, veltilpasse og dygtige på deres egne måder. Jeg elsker dem, og vil det bedste for dem i verden. Også at sige nej til dem 😉

Jeg håber at I

kan nikke genkende til nogle af mine holdninger. Jeg er jo bare en helt normal mor, uddannet pædagog, men MOR med store bogstaver.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan vores soverutine har været helt vildt forfærdelig, hvis du vil læse med.

Knus Nadia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hoverboard Joy ride