1,5 år med en vaskeægte ballademager

Ferier som solomor

Jeg tænker ofte over ferie, og jeg har altid rejst rigtig meget inden jeg fik børn. For mig er rejse at leve. Jeg elsker det – og jeg SAVNER det.

Men men men. Jeg har jo to børn, på henholdsvis 3 og 1,5 år, og de er nemme nok at have med steder, som de fleste andre børn. Altså jeg har jo altid min søskendevogn med til dem, når vi forlader vores hjem, da den giver en ro, og et sted de kan være, hvis de er trætte eller mor her har brug at have styr på dem. Ja, styr, da de jo ligesom alle andre godt kan lide at gå selv, om ofte går i hver sin retning. 😉 Ja, sjovt er det.

Oslo båden

Oslo båden

Jeg har overvejet hvilke former for rejser vi kan. Jeg tog selv til Legoland i Billund, kørte i bil og lejede en hytte. Vi kunne sagtens komme rundt over det hele, og pigerne nød det i fulde drag. Det skal vi helt klart igen, men næste gang skal det være lidt varmere. Det eneste der er svært sådan et sted som Legoland eller andre forlystelsesparker, er at vi kun kan prøve ting, hvor jeg kan sidde med begge piger. Ikke så mange ting vi kan prøve, men det går. Zoe skal sidde med mig, da hun ikke kan lide at gøre ting selv, og hun ofte reagere kraftigt i på og afstingen. Ingen af dem forstår heller ikke helt endnu, at de skal blive siddende, og ikke stille sig op, så de kræver mor her er med. 😉 Vi har også været på et mini cruise til Oslo, og det skal vi helt klart også igen. Pigerne havde en fest, og der skulle vi ikke have så meget med, men næste gang skal vi have et lidt anderledes værelse, for at gøre vores tur endnu federe.

Oslo bådenOslo båden

I forhold til at rejse selv, har jeg aldrig set det som et problem eller udfording. Jeg tænker at det helt klart er noget vi skal. Jeg har dog hørt mange, der er nervøse for det som enlige. Alle de ting der kan ske med mor, og så er barnet alene i at andet land. Ja, det er rigtig, men det kan også ske herhjemme, og mine piger ville være lige så hjælpeløse her, som i udlandet, da ingen af dem rigtig taler endnu, og kan forstå den slags. Så ja, det kan være farligt, men det kan det også at gå over vejen, så det har jeg ikke taget så tungt. Jeg tænker faktisk at hvis man rejser alene, bliver man bedre til at tage alle de forholdsregler, som er nødvendige for at rejse, og så er man bare mere sikker. Altså man kan ikke helgardere sig mod alt, men så længe man selv er sikker, så bliver rejsen det også.

Jeg har hørt om mange andre der rejser sammen som enlige med børn, og det er også en rejsemetode jeg har overvejet når de bliver lidt større.

Det der dog er min udfordring på givende tidspunkt er det logistiske i at komme frem og tilbage. Jeg er nødt til at have vores klapvogn med, og den skulle gerne helt med til gaten, på grund af pigerne. Zoe har udfordinger, som gør at hun kræver mere end normen, og hendes krop har brug for hvile. Vores liv ville være anderledes hvis jeg kun havde et barn, og dette er med til at give mig nogle ekstra udfordringer. Så i mit hoved har jeg ikke luret, hvordan jeg skal komme fra min bil med bagagen, pigerne og klapvognen med mine to hænder. Det er det er bliver det svære. Men jeg er sikker på at jeg nok skal finde en løsning, til når vi engang planlægger at tage afsted. Jeg er stadig i overvejningsfasen omkring hvor og hvornår. Så indtil videre nupper vi ferie, som jeg kan køre til inden for den nærmeste omkreds. Så som at vi snart tager i sommerhus med indendørs pool og spa, ja, så bliver det da ikke meget bedre.. Jo, hvis nu vejret udenfor sagde 30 grader, men det må vi vist bare drømme os til.

Der er så mange måder at rejse på, med et, to, tre eller flere børn. Samt børnenes alder har også meget at sige, om hvilken slags rejse man vil på.

Mit råd er: Rejs, men forbered dig inden afrejse, på de ting du tænker du kan få brug for. Det gør alle ferie meget bedre, da man ikke ender ud med at stå et fremmed sted, uden at kunne finde frem eller tilbage. Dine børn vil elske det, og lige meget hvor små de er, vil de få nogle oplevelser for livet, som vil være med til at udvikle dem.

Knus Nadia

Husk at i kan følge med i vores liv på YouTube, hvor vi vlogger om alt vi laver, og der vil også være ferie at finde på kanalen. Så hop endelige over og subscribe da også lige på vores kanal, så du nemmere kan se når vi uploader videoer hver mandag.

Hvis i vil læse lidt med omkring vores sommerhus ferie, har jeg lavet nogle forskellige indlæg. Vandsjov er en stor del af vores ferie. Endelig ferie – selvom det er sommerhus i marts med sne og kulde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1,5 år med en vaskeægte ballademager