Alle skal have lov til at høre til, også i cirkus

Magnetbøger til sommerferien

Vi er gået ind i sommerferie tiden, også selvom vi ikke selv holder sommerferie endnu. Så er alle og alt gået i ferie mode, og det gælder selvfølgelig også os.

Vi har haft nogle rigtig gode varme dage, men også dage med masser af regn. Vores sommerferie kommer også til at byde på en masse køreture ud i det ganske land, på oplevelser. Her kommer den smarte magnetbog ind i billedet.

Når regnenen siler ned af vinduerne eller bagsædet er optaget af to piger, så bliver der snakket. Hold da op, hvor kan sådanne to skønne tøser snakke og synge, så hyggeligt. Med bogen om eventyr og en hel masse magneter, så går fantasien hurtigt. Det er sjovt, at blade de forskellige eventyr sammen, og lave helt nye. Det er jo kun fantasien der sætter grænser.

Bogen er en fold ud bog, så den bliver ret stor når den er slået helt ud. Her kan man fornemme de mest kendte eventyr. Jeg fortalte pigerne om Guldlok og de tre bjørne den anden dag. Det sjove var, at efterfølgende har Haley på 2,5 år gentagende gange taget fat i samme eventyr, med med nye drejninger. Der er både prinsesser og æbler med. Hun fortæller meget aktivt, højt og glad de små eventyr. Hun sidder med bogen mange gange i løbet af dagen og leger. Ofte bliver alle magnetterne taget ud og flyttet rundt.

Noget af det sjoveste er, at jeg kan se at hun gennemgår hendes oplevelser med figurene. Hvis hun har haft en konflikt i børnehaven, så udlever hun den igen med figurene. Der er også flere gange hvor jeg kan høre mig selv i hende. 😉 Hun bruger en af magneterne til at skælde en anden ud, som har gjort noget forkert. Ja, det er nogen gange meget tydeligt, hvordan man selv er, når man kigger på sine børn.

Bogen er nem at tage med, da der er et håndtag i toppen og alle magneterne kan være inde i bogen. Dette gør den ideel til bilturen eller bilferien. Den kan bruges om og om igen, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Zoe på 4,5 år har sprogvanskeligheder, og sproget kommer ikke naturligt til hende. Det er tydeligt, at hendes ordforråd ikke rummer alle de forskellige figurer og genstande som bogen indeholder, men i og med at de er lavet af magneter og den kan tages op og studeres, hjælper hende med at få sat ord på. Det er nemmere, at tage en op og vise, men hun forklare mig, end hvis hun kun skulle bruge sine ord. Det er fantastisk at opleve hende leve sig ind i bogen og bruge den aktivt, istedet for en normal bog med billeder på siderne. Her er det os selv, der fortæller historierne.

Bogen kommer i forskellige temaer: eventyr, hjemmet, bondegård, dinosaurer, jungle, biler, cirkus og dyrlægeklinik. Så der er noget til alle børn.

Vi glæder os til endnu flere eventyr med bogen. Måske vi også skal have fingerne i nogle af de andre, tænker den om hjemmet eller cirkus kunne være gode til os også. 😉

Knus Nadia

Dette er et sponsoreret indlæg. Bog er givet til os.

Husk at hoppe over og læs vores sidst indlæg om vores tur til Cirkus Summarum. Det var et kæmpe hit.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle skal have lov til at høre til, også i cirkus