Ny Facebook side omkring Zoe...

Ønskelands Pausehus – kender du det?

Ønskeland er et super dejligt sted, for familier med kronisk syge børn. Det er et nedlagt hotel, som er blevet lavet om til et pausehus, men frivillige til at hjælpe familierne.

Stedet ligger helt oppe i Nordjylland, ude i ingenting, men der er så fredeligt og hyggeligt. Det er et sted, hvor du som familie har mulighed for, at komme helt ned i gear, og lave ingenting, ud over at være sammen med din familie.

Vi var så heldige, at få et ophold i uge 5. Jeg tog af sted med begge mine to piger. Vi ankom søndag aften og tog afsted igen søndagen efter om formiddagen. Så 7 gode dage fik vi deroppe.

Vores familie styres af Zoes behov, hendes indre skema, som skal opfyldes, for at hun har det godt, og være i sig selv bedst muligt.

Zoe har faste spisetider, som vi altid overholder. Ellers spiser Zoe ikke. Vores frokost spiser vi altid kl. 11 og aftensmaden er kl. 17, ALTID. Det samme gælder hendes sovetider, de skal helst overholdes indenfor en kort rum tid. Hun sover stadig lur omkring 12 tiden. Hun plejer at komme i seng mellem 18.30-19. Det fungere for hende, og derfor fungere det for os alle sammen.

Når vi er andre steder som i pausehuset, hvor der er faste spisetider, kan det være svært for mig, at hjælpe Zoe bedst muligt. Her spiser man kl. 12 og kl. 18, og det i sig selv er jo ikke meget mærkeligt, men for Zoe, gjorde det opholdet meget svært, samt der var mange andre tilstede hvor vi spiste.

Zoe fik desværre ikke det ud af opholdet, som jeg havde håbet. Men hun fik nogle nye venner, og blev rigtig god til at finde nye serier på Netflix. 😉

Haley derimod elskede det. Alle de andre børn, som der var at lege med. Alt legetøjet, de kreative aktiviteter og hele stedet.

Den bedste dag, var den dag vi tog til Slette Strand og var i flere timer. Begge piger, især Zoe, elsker strande, at kaste med sten, lege i sandet, er noget der bare virker hver gang for dem. Det giver dem en ro, til bare at være i nuet og lege. Skønt. Hvis jeg kunne, ville jeg elske at bo i et hus, lige ud til en strand. 😉

Der var en svømmehal med super gode muligheder. Et motionsrum hvor man kunne træne alverdens ting. Mange kreative muligheder. Et playstation til at spille på. Og ro og fred.

Vi var glade for at være afsted, trods stor reaktion fra Zoe. Hun nød det også, på hendes egen måde.

Så hvis du også er i en familie ligesom vores med et kronisk sygt barn, så kontakt dem, og se om i kan komme i betragtning næste gang de åbner op for ophold. Det er helt klart en god mulighed for dig som familie. Pas på dig selv og din familie.

Knus Nadia

Du kan finde to vlogs fra vores dejlige ophold på YouTube, Del 1 og Del 2.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Facebook side omkring Zoe...