WANTED

Skoleudsættelse – Er det det rigtige?

Søger alle der har prøvet at skoleudsætte deres børn. 😉

Hvordan ved man som forælder, hvad det rigtige er i forhold til skole for ens barn?

Jeg har en datter med særlige behov, og hun går i et special pædagogisk tilbud nu. Zoe er kommet i skole alderen til næste skoleår, men hun er stadig kun 4 år. Zoe er december pige, så hun vil jo altid være årgangens yngste. 😉 Zoes udvikling er dog ikke alders svarende, og er nok nærmere omkring de 3 år, dog ikke sprogligt, der er hun yngre.

Jeg har haft hende skrevet op til privat skoler, siden hun blev født, da jeg selv har gået på privat skole, og derfor har haft sådanne ønsker for mine børn. Men hvad så når man har særlige behov, kan privat skoler håndtere det, og kan hun klare det faglige pres? Der er så mange spørgsmål.

Som udgangspunk ønsker jeg, at Zoe skal gå på en “normal” skole, hvis hun kan rummes og få støtte. Zoe er meget social og vil rigtig gerne andre. Dette har jeg oplevet, kan være svært at give hende, i special pædagogiske tilbud, derfor ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg ved at Zoe helt klart har brug for hjælp, støtte og guidning, hvis og når hun skal i skole. Det er underordnet om det er et special tilbud eller normal skole, så skal hun have støtte.

Jeg er dog efterhånden kommet så langt i min mavefornemmelse, at jeg trækker mod skoleudsættelse. Jeg vil meget gerne give hende et ekstra år, hvor hun kan modnes og udvikle sig mere sprogligt, finmotorisk og ved overgange, samt krav. Jeg ved at Zoe kan. Zoe er super dygtig, viljestærk, kompetent, god til bogstaver og kan alt når jeg er tilstede.

Så her kommer mine spørgsmål til jer.

Har du prøvet at skoleudsætte et barn? Hvordan gør man? Er det svært for barnet at blive tilbage i børnehaven? Hvordan hjælper man barnet til at udvikle sig godt, så det giver mening, at man har givet dem et ekstra år i børnehaven?

Skriv endelig jeres oplevelser og råd til mig.

TAK

Hilsen Nadia

Hvis du vil læse mit seneste indlæg og dele det, vil jeg blive rigtig glad. Jeg søger en familie i USA, som har den samme kromosom fejl som Zoe. Så læs det endelig og DEL det. På forhånd tak. ;

2 kommentarer

 • Min yngste søn er fra slutningen af oktober, og sidste år i november sidste vi i samme situation. Han er lillebror, er lille af sin højde og vi synes bare ikke han var klar til at komme i skole. Vi fik ham skole udsat. I maj da en del af hans venner gik i skole, var det da ikke sjovt for ham. Vi var meget bevidste om at give ham nogle korte dage i børnehavnen og ikke mindst legeaftaler med “nye” venner. Han er vokset så meget af det og nyder at være den “store” i børnehaven. Hans sociale færdigheder er bestemt blevet bedre af dette, og han kan nu bedre sige fra. Jeg ved der er langt til maj, men pt har vi ikke fortrudt det et sekund. Jeg snakkede med en veninde, hvis 18 årige søn er fra november. Han havde den dag han startede i gymnasiet sagt at han ikke synes det var sjovt altid at være den mindste…
  /Annette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia Witt

   Tusind tak for dit svar Annette
   Ja, jeg kan forestille mig, at der er overgang der kan være svær. Det lyder som en rigtig god beslutning i har taget.
   Ja, jeg tænker også at hun vil vokse rigtig meget af det.
   Tak /Nadia

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WANTED