Kugler til leg og læring

Så smed vi bleen, men hvordan går det

Vi er igang med vores 3 ugers sommerferie. Jeg har besluttet, at det skulle være nu pigerne blev renlige.

Det er nemmere om sommeren, da der ikke er alt det store overtøj, og de kan have mulighed for at rende rundt i underbukser udenfor, det meste af tiden.

Da vi kom hjem fra spejderlejr tirsdag i sidste uge gik vi igang.

Jeg har Zoe på 4,5 år og Haley på næsten 3 år. Haley har længe været klar, og sagt at hun ikke bruger ble. Zoe har ikke rigtig vist, at hun har været klar. Hun har dog været god til at bruge potte.

Mine tanker omkring det inden, var at det ville blive nemt for Haley, og sværere for Zoe. Alt dette er dog totalt omvendt. 😉

Zoe har mestret det så flot. Vi har været på flere ture, blandt andet Knuthenborg, og her klarede hun det hele uden ble. Hun har haft få uheld de første dage, men siden har hun sagt når hun skal potten, og løbet hen til den. Så flot.

Nu er der gået to uger, og jeg vil mene at Zoe er renlig nu. Hun siger til når hun skal tisse eller nr. 2, og kommer løbende når hun skal noget. Hun råber gerne: “Mor” tisse tisse tisse” og så skal hun ellers bare ind på potten. Hun foretrækker potten, da hun ofte sidder der lidt længe, og gerne vil kunne lege eller se tv imens. 😉

Haley klarede den første uge med mange, mange uheld. Det virkede næsten lidt som trods. Hun kunne sige nej til at skulle tisse, og så stille sig og tisse lige foran mig. 😉 Ja, jeg tænker lidt det er alderen, da hun virkelig har været strid hele sommeren, og virkelig er igang med at blive en selvstændig ung dame. (Læs mor her, er ved at rive håret ud af sig selv, 1.000.000 gange om dagen) Men den sidste uge har været bedre. Når vi er på udflugt, går det så godt, uden uheld, også på lange køreture. Men herhjemme har hun haft mange uheld. Når vi er ud siger hun ikke selv til, men hvis jeg sætter hende op på toilettet, så tisser hun hvis hun skal, ellers siger hun ” nej, ikke noget tis nu”.

Så pigerne er meget forskellige. Zoe siger selv til, og det gør hun ofte. Hun tisser ret ofte, og derfor har vo også gode erfaringer med at hun sidder på potten inden vi skal noget, og vi tisser når vi kommer et sted hen, da vi ofte så har lidt længere tid, inden vi igen skal finde et toilet. Haley siger ikke rigtig til, men jeg fortæller hende at hun skal prøve, og så ca 50% af gangene enten tisser hun eller laver nr. 2. De andre gange sidder hun og siger, nej ikke tisse nu. Hun prøver, men skal bare ikke tisse så ofte. Så den ene siger selv til og den anden skal opfordres til at sætte sig op. 😉

Jeg ved ikke hvordan det kommer til, at gå når hverdagen begynder i næste uge, og pigerne skal i børnehave. Det bliver spændende.

Jeg har lovet pigerne en gave når de er renlige. Zoe har valgt et Spiderman kostume. Haley ved ikke rigtig hvad hun vil have. 😉

Gode råd

  • Nye underbukser
  • Mange underbukser og underdele. Vi har foretrukket nederdele, da tissen ofte kun har ramt underbukserne. 😉
  • Godt med udeleg, vi foretrækker sommer
  • Både have potte og toilet, så barnet bliver vant til begge dele
  • Bliv hjemme de første 4 dage ca.
  • Tis af inden i skal ud af døren
  • Brug engangs tisseunderlag klippet i mindre stykker til autostolen og klapvognen. Jeg har fundet nogle som er beregnet til senge. Så hvis uheldet er ude, så kan man bare smide underlaget ud, og ligge et nyt på. Win win.
  • Brug klistermærker som belønning i starten
  • Fortæl barnet hvad du forventer. “Jeg vil gerne have at du prøver at tisse eller lave nr. 2 på potten”
  • Hav god tid. Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager.

Husk alle børn er forskellige, nogle er hurtigt og tidligt renlige, andre senere.

Knus Nadia

Er du også igang med at pottetræne, så skriv endelig hvad du har gjort. Har du gjort noget anderledes?

Vil du læse mit sidste indlæg om en vildt sej kuglebane eller om vores besøg af en YouTuber, kan du finde dem på bloggen.

Husk også at du kan se alle vores sommerferie oplevelser på YouTube, hvor vi har lavet en masse sjove vlogs, som i kan se.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kugler til leg og læring