Har vi smidt bleen?

Hvordan husker man det andet barn?

Hvis du har et barn med særlige behov, som har en søskende! Så kan du nikke genkendende til dette spørgsmål. Hvordan husker man det andet barn?

Jeg har Haley på 2,5 år, som er en sød, fræk, lækker, nem og temperamentsfuld lille dame. Haley er lille søster til en pige med særlige behov. Haley har fra nyfødt, været vant til at få sine behov tilfredsstillet, men samtidig at have en søster, der sætter skemaet for familien.

Jeg ser nu en lille, men også stor pige, der råber om opmærksomhed. Hun vil gerne have fokus, tid og sin mor. 😉 Jeg er alenen med pigerne, og har ikke det største netværk der hjælper mig. Derfor er vi vant til at være en treenighed, som de siger i min store piges børnehave. Vi er altid sammen, vi holder sammen, elsker at lave ting sammen og printere hinanden. Jeg har altid haft fokus på begge pigerne, og har ikke svært ved at dele min opmærksomhed.

Men i vores hus, er det bare Zoes behov, der ofte sætter rammen, for hvornår vi skal ting. Vi spiser altid på samme tidspunkt og vores rutiner er altid ens. Dette er vigtig for Zoe, men også os som familie. Det kan dog gøre at nogle gange, kan Haleys behov blive rykket lidt. Dette kan godt være svært for en pige på 2 år, der er ved at finde ud af hvad hun kan, må og vil. Samtidig med at mor også bestemmer hvad hun kan, må og vil.

Jeg har en pige, som elsker at lege med dukker og mad legetøj. Hun kan bruge flere timer hver dag på det. Huset ligner hver dag en slagmark, efter 5 minutter hjemme, da Haley har taget næsten alt frem og leger så godt. Haley er glad når hun kan få tid og lov til at lege, det er vigtigt for hende. Det printere vi hver dag. Haley skal have lov til at lege og hygge herhjemme. Haley har brug for at sove hos mig. Hver aften kort efter jeg går i seng, kommer Haley ind til mig får at sove videre. Det er så hyggeligt, dejligt og jeg elsker det bare. Hun holder mig vågen hver nat, hun karter rundt, sparker, smider en dejlig tisse ble op i mit hoved. MEN men men. Det allerbedste og dejligste hun gør, det er hendes nærvær, omsorg og kærlighed. Hver nat ligger hun sin lille arm rundt om mig, nusser mig og kysser mig. Hun har også altid lige brug for at røre ved mig. Bare med en finger, en hånd, ryggen, foden eller benet.

Jeg elsker det. Jeg elsker det. Hun får lov, hun skal have den nærhed, tryghed og kærlighed, som tydeligt er så vigtig for hende. Samtidig med at vi begge får noget ud af det. Jeg elsker virkelig, at hun er så god til selv at opsøge og opfylde hendes behov.

Men hvordan husker man det andet barn? Ja, jeg tror ikke at der er noget enkelt svar på det.

For os er det vigtigste at blive inkluderet i hendes søster rejse. Så vi laver ofte en dag ud af det, når Zoe skal på hospitalet eller andre aftaler. Dem er der mange af. Vi tager alle med, og laver noget sammen som familie bagefter eller før. Om det er at bage en kage sammen, tage på Den blå Planet eller noget helt tredje, er lige gyldigt. Men hun er en del af det. Det er ikke hemmeligt, og Zoe får ikke altid en til en oplevelser med mig. Men derimod får vi alle gode oplevelser sammen, og begge får opfyldt deres behov og opmærksomhed.

Der ud over er noget af det vigtigst jeg gør med begge mine piger. Det er at sige at jeg elsker dem. Fortæller dem at de er unikke, dejlige, dygtige og gode. Jeg siger mange gange om dagen at jeg elsker dem. For mig er det at kysse sine børn også vigtigt. Det samme med omsorg som kram. Det gør jeg. Jeg synes det er vigtigt og rigtigt. Mine piger siger selv ofte krammer og kys. De giver også hinanden kys og kram ofte.

Så har jeg husket Haley? Det ved jeg ikke. Jeg gør mit bedste for at anderkende og elske hende. Jeg elsker hende lige så højt, som jeg elsker Zoe. Det er lige dejlige, smukke, fantastiske og mine.

Hvad gør du? Har du et barn med særlige behov, som ofte kræver mere af dig og din tid? Giv mig endelig feedback og fortæl mig hvad du gør. 😉

Knus Nadia

Har du læst mit sidste indlæg om at vi er begyndt at potte træne begge piger? Det samme gælder med YouTube. Jeg vlogger om vores liv, og her vil i også kunne se hvordan jeg husker Haley. I vores sidste vlog, holdt vi fastelavn. Så hop endelig over og se med. 😉

Her er nogle gode links til ting som er værd at tjekke ud.

goodiebox.dk

da.hotels.com

lux.plus.dk

puredays.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har vi smidt bleen?