Zoe skal i børnehave

Zoes sidste dag i vuggestuen

Så skete det. Zoe havde sidste dag i vuggestuen i fredags. Meget vemodigt, mærkeligt og skræmende på en gang. Hun er jo min ældste, og derfor er det jo første gang for mig, at mit barn stopper i vuggestue og skal i børnehave.

Zoe er jo 3,5 år, så hun burde have stoppet for et år siden, men det sidste år har virkelig udviklet hende. Vuggestuen har været godt for hende, ikke nødvendigvis det bedste, men det rigtige. Det ville børnehaven ikke have været. Min seje pige. Hun har taget det så flot.

Hun fortalte alle nede i vuggestuen i fredags, at hun var færdig, nu var det slut, hun skulle i børnehave. Selvfølgelig med tegn til tale, og med hendes ord. Men der var ingen der kendte hende, der var i tvivl om hvad hun sagde. En stor dag. Hun ved ikke hvad det betyder endnu, og hun kommer uden tvivl til at savne især de voksne, men også hendes venner. Det samme gælder hendes søster, Haley, de er jo vant til at have hinanden i vuggestuen, og kunne lege og dele oplevelser sammen. Det bliver mærkeligt.

Jeg afleverer pigerne kl. 6 fredag morgen, og tog på arbejde i min børnehave. Jeg smuttede igen kl. 8.45 for at være med til Zoes farvelsamling. Stolte Zoe. De havde samlet hendes gruppe og Haley selvfølgelig. Zoes gamle primær pædagog, Monika, og en medhjælper, Helle, holdt samlingen, da Cecilie som normalt har Zoe, desværre har ferie. Det gik dog så godt. Zoe fik en masse ting med hjem. Billeder og kreative ting hun har lavet igennem de sidste 3 år i vuggestuen. En gave som de havde lavet, en bog med billeder af Zoe. Hun fik en lille krone på, som hun stadig render rundt med hele tiden. Hun er så glad for den.

Zoe delte hendes må hjemmelavede sommerfugle snack poser ud, til stor tilfredsstilelse for alle børnene. Det faldt i god jord, heldigvis. Jeg fik talt de sidste 3 år med Monika, dejligt at vide at min datter har været vellidt og at de siger at det kommer til at blive tomt uden hende. Jeg sidder og græder mens jeg skriver dette. Jeg har så mange følelser omkring hendes afsked. Hvad er det rigtige for Zoe? Jeg er ikke i tvivl om at de de kan lide Zoe, men jeg ved også har det har givet dem mange udfordinger at have et barn som hende, og en mor som mig, der kræver at der skal ske noget. Jeg er ikke bange for at tale højt om noget der kan komme mit barn til gavn. Jeg kæmper for begge mine børn, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at de får det bedste i livet, som er muligt for dem.

Efter afslutningen fik vi pakket alle vores ting sammen, og fik sagt farvel. Uh, jeg hader det. Jeg har allermest lyst til at græde, men kan ikke lide at vise det, så derfor prøver jeg altid at gøre det hurtigt. Jeg fik dog heldigvis et billede med Zoe, Monika og Helle, så Zoe kan fortælle og huske dem. Mangler et af Cecilie, håber vi kan få det senere. Monika var så sød, at følge os ud til bilen og få afsluttet Zoes vuggestue liv godt.

Så gik vi på FERIE. Vi tog ned i Zoes nye børnehave, og besøgte den. Vi legede på deres legeplads, og lærte Zoes nye pædagog, Sofie, at kende. Zoe virkede meget glad ved det hele, og ville næsten ikke med hjem.

Så kan jeg forhåbentlig få tankerne lidt væk fra vuggestue og børnehave de næste 3 uger, og bare slappe af.

God ferie til os. Farvel til vuggestuen fra Zoe og hej børnehave.

Knus Nadia

Jeg skrev sidst om at Zoe skal i børnehave, en basis gruppe i en normal børnehave. Kender du til at at have et barn i en basis gruppe, er jeg meget nysgerrig på at vide noget mere om det, så du må gerne dele dine erfaringer med mig. 🙂

Husk at hoppe over på YouTube og se med i vores vlogs, DIY’s og Unboxing videoer. 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zoe skal i børnehave